Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί την συνέχεια της αντίστοιχης δράσης, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» Ε.Σ.Π.Α 2007-2013. Το Δίκτυο των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών ήρθε για να ενισχύσει την προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο οργανωμένα το φαινόμενο της φτώχειας με περισσότερες υπηρεσίες.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου προωθούν τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο εντάσσεται στο Δίκτυο «Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών» Ιλίου.

Σκοπός της δομής είναι η δωρεάν παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών ατομικής υγιεινής και ειδών ψυχαγωγίας.

Τα προϊόντα που προσφέρονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προέρχονται από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια με εθελοντική εργασία και τη προσφορά σας, που είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να γίνει το έργο μας ακόμη καλύτερο.

 

trofimaΤρόφιμα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία σε άτομα που έχουν ανάγκη και στα οποία προσφέρονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προϊόντα συγκεκριμένου κόστους κάθε μήνα. Οι ωφελούμενοι που μπορούν να εξυπηρετούνται από τη δομή του Παντοπωλείου είναι άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και εκείνα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που χρήζουν άμεσης βοήθειας (άνεργοι, άποροι κ.λπ.)

 

dhmotesΔημότες

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων είναι να διαμένουν στο Δήμο Ιλίου. Τα άτομα που μπορούν να ωφεληθούν από αυτό, πρέπει να είναι κάτοικοι ή δημότες Ιλίου και να έχουν επιλεχθεί, κατόπιν αιτήσεως τους, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου.

 

euelontikh prosforaΕθελοντική προσφορά

Ο σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να βοηθήσει τον συνάνθρωπο μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουμε όλοι με το να του προσφέρει υπηρεσίες και αγαθά που έχει ανάγκη. Για αυτό το λόγο δεχόμαστε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος και κατάθεσης προσφοράς που έχει ως αρχικό κριτήριο την αλληλεγγύη όλων, για την έμπρακτη υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη κάλυψης βασικών αναγκών τους.

Ωστόσο εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μεγάλο μέρος από το έργο αυτό στηρίζεται στους εθελοντές που εργάζονται με μόνη ανταμοιβή την ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Ιλίου

Ικάρου 28 & Κάλχου 64, Ίλιου

Τηλ.: 210 2612603

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαδικασία Εγγραφής

Ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικώς 210 2612603 ή να επισκεφτεί την Δομή

ώστε να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσει την αίτηση και τα δικαιολογητικά.

Αίτηση (συμπληρώνεται στους χώρους μας)

 

Ενδεικτική Λίστα Δικαιολογητικών:

  1. 1.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Η’ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ         ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
  2. 2.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. 3.Ε1 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
  4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
  5. 4.Ε9 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) Η’ Υ/Δ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  6. 5.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΔΕΗ Η ΕΥΔΑΠ Η ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
  7. 6.ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ.
  8. 7.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
  9. 8.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΙΤΙΣΗΣ Η’ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ,      ΕΚΚΛΗΣΙΑ  Η’ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.